Sık Sorulan Sorular

1 – SAS’a istediğimiz zaman başlayabilir miyiz?
Serbest Dalış grubumuza üye alımları her yıl Eylül ayında gerçekleşmektedir. Dönem başında gerçekleştirdiğimiz tanışma toplantılarına (tarihleri sitemizde duyurulacaktır) katılıp üyelik süreci ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Serbest Dalış için ikinci dönem antrenmanlarına katılabilmek için birinci dönem antrenmanlarına katılmanız şarttır.
Su Altı Hokeyi için de birinci dönem verilen Serbest Dalış temel eğitiminden geçmeniz gerekiyor, ancak su sporları konusunda bir geçmişiniz varsa Su Altı Hokeyi grubuna doğrudan katılımınız söz konusu olabilir.

2 – ODTÜ ile herhangi bir ilişkim yok, SAS’a katılabilir miyim?
Elbette! SAS bünyesinde ODTÜ ile ilişkisi bulunmayan pek çok üyemiz var, ODTÜ öğrencisi olmak SAS üyesi olmak için aranan bir şart değil.

3 – SAS’ın ODTÜ’deki diğer dalış gruplarından farkı nedir?
ODTÜ’deki diğer dalış gruplarından farklı olarak ODTÜ SAS, ODTÜ’yü resmi müsabakalarda temsil eden su altı takımlarını bulundurmaktadır. Dolayısıyla ODTÜ SAS bir yandan müsabakalara yönelik antrenmanlar yaparken, bir yandan da yeni üyelerine Serbest Dalış ve Su Altı Hokeyi konusunda eğitim vermekte ve sosyal faaliyetlerini sürdürmektedir.

4 – Malzeme olarak neler gerekiyor, ne kadara mal oluyor?
Dönem başında yaklaşık 2 ay boyunca havuz antrenmanları için sadece bone, mayo ve gözlük yeterlidir. Daha sonraki paletli antrenman modülleri için ise ek olarak palet, maske ve şnorkel de gerekmektedir. Bu malzemelerin yaklaşık maaliyeti 150 – 200 TL kadardır, malzemeler SAS tarafından topluca alındığı için maaliyet daha da düşebilmektedir.

5 – ODTÜ SAS takımlarına girme koşulları nelerdir?
Takımlar, her dönem Teknik Kurul tarafından koşullara göre belirlenmekle birlikte, antrenmanlara devamlılık ve performans ön planda tutulmaktadır.

6 – Haftada kaç gün, hangi saatlerde ve nerede antrenman yapıyorsunuz?
Aday üyelerimiz için antrenmanlarımız, ODTÜ Kapalı Yüzme Havuzu’nda, şu gün ve saatlerde yapılmaktadır:

– Çarşamba            21.00 – 22.30
– Cuma        21.00 – 22.30

(2017 itibariyle)
7 – Ankara’da deniz yok, nasıl serbest dalış yapıyorsunuz?
Serbest dalış, tanımı gereği nefes tutulan aktivitelerin tamamını kapsamaktadır. Ankara’da ODTÜ Kapalı Yüzme Havuzu’nda nefes tutarak su altında uzun mesafeleri yatay olarak kat etme antrenmanları yapıyoruz. Dönem sonunda da yeni üyelerimizin ilk derinlik dalışı tecrübelerini edinmeleri için Temel Eğitim Kampı’nı düzenliyoruz.

8 – Temel Eğitim Kampı’na katılım koşulları nelerdir?
Temel Eğitim Kampı’na katılım için aranan koşullar:
– Havuz antrenmanlarına %60 katılım
– Teorik derslere %75 katılım
– Teorik sınav ve mülakattan geçer not almak

9 – Kampa gelemedim, ikinci dönem antrenmanlara devam edebilir miyim?
Edebilirsiniz, hatta kampa gelmeseler bile aday üyelerimizin antrenmanlara devamlılığı özellikle istediğimiz bir durumdur. Ancak resmi olarak bir SAS üyesi olabilmeniz için kampa katılımınız şarttır.

10 – Su Altı Hokeyi nedir, nasıl ve nerede oynanır?
Su altı hokeyi, 2.00 – 2.20 metre derinlikte bir havuzun dibinde 6’şar kişiden oluşan takımlar ile oynanır. Takımların amacı, karşı takımın kalesine “puck” (pak) adı verilen ağır bir diski kısa sopalar ile kaydırarak atmaktır. Pak buz hokeyinde kullanılan paklara benzemekle birlikte genellikle kurşun ya da benzeri ağır malzemelerden yapılır, bu ağırlık pakın havuz dibinde durmasını sağlar.

11 – Su Altı Hokeyi malzemeleri nelerdir?
Oyuncular dalış maskesi, palet ve şnorkelin yanı sıra korunma amaçlı özel başlıklar ve eldivenler de kullanırlar.

12 – Su altı hokeyi antrenmanları ne zaman yapılıyor?
Antrenmanlarımız, ODTÜ Kapalı Yüzme Havuzu’nda, şu gün ve saatlerde yapılmaktadır:
– Salı            20.00 – 21.15
– Perşembe        20.00 – 21.15
– Pazar            21.00 – 22.30

13 – Monopalet takımınız var mı?
İlginin azlığı nedeniyle aktif olan bir monopalet takımımız mevcut değil. Ancak serbest dalış için monopaleti yoğun olarak kullanmaktayız ve yeterli ilgi olması durumunda monopalet takımımızı tekrar kurmayı düşünüyoruz.

14 – I don’t speak Turkish. Do you also offer training in English?
Since most of our participants speak Turkish, we do not have a regular training programme available in English. However, if you contact us via the contact form on the website, we will do our best to arrange something for you.