Diğer Takımlar
Monopalet
Monopalet disiplini hakkında
Monopalet (tekpalet) fiberglastan özel olarak imal edilmiş, geniş yüzeyli, tek parça, üst kısmında sporcunun iki ayağının birden girediği özel bir cebi olan bir palettir. İlk kez Ukraynalı bir paletli yüzme kulübü tarafından ortaya çıkarılan monopalet, günümüzde serbest dalışın yanı sıra özel şnorkellerle süreli yarışlar için de kullanılmaktadır. Sporcunun su yüzeyinin hemen altından giderken soluk alıp vermeye devam etmesine olanak tanıyan ve alından tutturulan bu şnorkel ile 50 – 100 – 200 – 400 – 800 – 1500 – 4×100 – 4x200m yüzey mesafelerinde süre yarışları yapılır. Aynı zamanda 50m nefessiz, 100 – 400 – 800m tüplü su altı süre müsabakaları da dünya çapında yapılan monopalet müsabakalarında görülebilir.
Monopalet Takımı
İlk kez 2005 yılında Ankara İl Genelinde düzenlenmiş olan Monopalet Yarışmalarına katılmış olan Monopalet Takımımız, bu yarışmadan Erkeklerde ve bayanlarda olmak üzere iki il üçüncülüğü derecelerini elde etmiştir.
Su Altı Ragbisi
Su Altı Ragbisi disiplini hakkında
Sualtı Ragbisi derinliği 3,5-5 m arası olan bir havuzda içerisinde tuzlu su bulunan bir topla oynanan 3 boyutlu bir spordur. Bir takım 6 aktif, 6 değişim ve 3 rezerv oyuncu olmak üzere 15 kişiden oluşmaktadır.
Her iki takımının kendi alanının uç kısmında ve havuzun dibinde bir adet sepet bulunmaktadır. Oyunun amacı içerisinde tuzlu su bulunan dolayısıyla suda batan ve pas vermeye olanak sağlayan topun rakip kaleye atılıp gol yapılmasına dayanmaktadır. Sualtı Ragbisi bir kontak sporu olmasına rağmen oldukça sıkı kuralları bulunmaktadır. Sualtı Ragbisi oyuncuları sualtı terminolojisinde ABC malzemeleri diye isimlendirilen maske, palet ve Snorkel kullanabilirler. Ancak paletler yaralamaya izin vermeyecek şekilde keskin ve sivri uçlardan yoksun olmalıdır. Ülkemizde Sualtı Ragbisinin yaklaşık 10 yılı aşkın bir geçmişi olup bu spora olan ilgi giderek artmaktadır.
Su Altı Ragbisi Takımı
Derinliği 3,5 metreyi aşan bir havuzda antrenman yapma imkanımız olmadığı için sadece sualtı ragbisi odaklı bir takımımız olmamakla birlikte, SAS’ta diğer branşlarda yarışan sporcular dönemsel olarak bir sualtı ragbisi takımı oluşturup yarışmalarına katılmaktadır.